Gemeentelijke zwembaden Tholen en Sint-Maartensdijk langer open dit seizoen

3 maanden geleden gepubliceerd

De gemeentelijke zwembaden De Spetter in Tholen en Haestinge in Sint-Maartensdijk gaan dit zwemseizoen langer open. Ze zijn geopend van 6 mei tot en met 30 september, wat betekent dat de zwembaden dit jaar twee weken langer open zijn dan gebruikelijk. De reden hiervoor is om meer zwemlessen te kunnen aanbieden en de kans op het behalen van een zwemdiploma te vergroten.

Voorverkoop abonnementen en zwemlessen

De voorverkoop van abonnementen en zwemlessen vindt plaats op 2 en 3 april bij zwembad Haestinge en op 4 en 5 april bij zwembad De Spetter.

Geen vrij zwemmen bij lage buitentemperatuur

Bij lage buitentemperaturen blijven de zwembaden gesloten voor het vrij zwemmen. Dit is besloten omdat de koude dagen weinig tot geen bezoekers trekken. Als de verwachte buitentemperatuur 18 graden of lager is, blijven de zwembaden gesloten voor het vrij zwemmen. Er zijn enkele uitzonderingen, waaronder dat het vrij zwemmen op de woensdagmiddag altijd doorgaat en dat banenzwemmen en zwemlessen altijd doorgaan.

Algemene openingstijden 2024

De algemene openingstijden voor zwembad De Spetter en zwembad Haestinge zijn onder andere van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 9.30 uur voor banenzwemmen en van maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 14.30 tot 16.45 uur voor vrij zwemmen.

Vergoedingen zwemlessen

Inwoners met een lager inkomen, kunnen de kosten voor zwemlessen van kinderen vanaf 6 jaar vergoed krijgen vanuit de gemeente. Het gaat om zwemlessen die worden gegeven in de gemeentelijke zwembaden. Vanaf maart kunnen inwoners een vergoeding voor kosten van de zwemlessen aanvragen. Na goedkeuring van de aanvraag kunnen inwoners hun kind inschrijven voor zwemles.