Meivakantie-activiteiten in Tholen georganiseerd door gemeente

3 maanden geleden gepubliceerd

Het team ‘Jij op Tholen’ van de gemeente Tholen heeft weer verschillende activiteiten gepland voor de komende meivakantie. De activiteiten zijn bedoeld voor kinderen en jongeren en zijn bijna allemaal gratis. Inschrijven, wat verplicht is, kan vanaf dinsdag 2 april om 12.00 uur.

Bouwfestijn en sieraden maken

Op 24 april kunnen kinderen van 4 tot 6 jaar van 10.00 tot 12.00 uur naar het bouwfestijn in de gymzaal Sassegrave in Scherpenisse. Het programma omvat onder andere spelen met XXL-legoblokken, springen op een springkussen en cupcakes versieren.

Daarnaast kunnen kinderen van 8 tot 16 jaar op dezelfde dag van 15.15 uur tot 16.45 uur een workshop sieraden maken volgen in Dorpshuis de Stove in Stavenisse. De workshop wordt gegeven door Floor en Lynn, die helpen bij het maken van armbandjes, enkelbandjes of oorbellen.

Springen en voetbaltoernooi

Op 30 april is er de mogelijkheid om te springen in trampolinepark Funzone in Roosendaal. Er vertrekt een bus vanaf het gemeentehuis in Tholen om 14.15 uur en is rond 17.45 uur weer terug. De kosten voor deze activiteit bedragen € 5,00 per persoon.

Op 1 en 2 mei worden er voetbaltoernooien gehouden in Sint-Maartensdijk. De toernooien worden gespeeld in teams van 7 personen op een half veld. De toernooien zijn ingedeeld op leeftijd.

Archerytag en freerunnen

Op donderdag 2 mei kan er meegedaan worden aan het spel ‘archerytag’, een mix van paintball en trefbal, gespeeld met pijl en boog en bescherming. Dit zal plaatsvinden in de omgeving van speeltuin Buutvrij in Tholen.

Op 8 mei is er een workshop freerunnen gepland in sport- en gemeenschapscentrum Meulvliet in Tholen. Tijdens deze sportieve workshop leren deelnemers de basistechnieken van het freerunnen. Er zijn twee rondes voor verschillende leeftijden.