Campagne 'Praat samen over morgen' gelanceerd door Zorg in Balans

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Op 28 maart lanceerde de regionale samenwerking ouderenzorg in Zeeland, Zorg in Balans (ZiB), de campagne ‘Praat samen over morgen’. De campagne heeft als doel Zeeuwse 60-plussers op hun toekomst voor te bereiden.

Doel van de campagne

De campagne is bedoeld om de wensen van ouderen rond thema’s als gezondheid, vitaliteit, financiën en leefomgeving duidelijk te maken. Door nu al over ouder worden te praten, kunnen de eerste stappen worden gezet. De visie van ZiB is een provincie waarin mensen zich gezond voelen en zo lang mogelijk deelnemen aan de samenleving.

Zichtbaarheid van de campagne

Vanaf 28 maart is de campagne zowel online als offline zichtbaar. Dit is onder andere op sociale media, op een billboard langs de snelweg, in de wachtkamers van zorgprofessionals en te horen op Omroep Zeeland.

De groene telefooncel

In Tholen wordt de campagne op 11 april afgetrapt door bij Albert Hein/Kruidvat de oude telefooncel terug te brengen. De cel blijft staan tot en met 25 april. Zeeuwen worden uitgenodigd om binnen te stappen en hun advies te geven voor een gelukkige en gezonde toekomst.

Gespreksstarters op wandelroutes

Vanaf mei zijn er gespreksstarters terug te vinden op een wandelroute van het Zeeuwse Wandelnetwerk. De precieze locatie wordt in april bekendgemaakt. De campagne ‘Praat samen over morgen’ loopt tot en met eind juni.