Nieuwe wandelgroep "Elke stap telt" start in Sint-Annaland

3 maanden geleden gepubliceerd

De buurtsportcoaches van de gemeente Tholen starten een nieuwe wandelgroep in Sint-Annaland, speciaal gericht op 55-plussers en mensen met een (chronische) beperking. De groep, genaamd ‘Elke stap telt’, is een initiatief om zoveel mogelijk inwoners in beweging te krijgen en te houden.

Eerste bijeenkomst

Op dinsdag 9 april om 13.00 uur is er een eerste (test)dag in zorgcentrum De Schutse in Sint-Annaland. Deelname is gratis, maar vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld. Na deze eerste bijeenkomst worden de deelnemers ingedeeld in een groep op eigen niveau en krijgen ze een individueel opbouwplan. Hierbij wordt gewerkt naar een persoonlijk doel voor de komende 10 tot 12 weken.

Groepsbijeenkomsten

Na 9 april is er elke dinsdagmiddag om 13.00 uur een groepssessie in de gezelschapsruimte van zorgcentrum De Schutse. Tijdens deze sessies wordt informatie verstrekt over onderwerpen als gezonde voeding, een actieve leefstijl, het omgaan met chronische aandoeningen, depressie en eenzaamheid. Naast het opbouwen van conditie en gezondheid, zijn ook sociale contacten een belangrijk onderdeel van het project.

Samenwerking

Het project ‘Elke stap telt’ is een samenwerkingsinitiatief van SportZeeland, de Zeeuwse gemeenten en de Zeeuwse vereniging welzijn ouderen. Het project is oorspronkelijk ontstaan in België en daar succesvol uitgevoerd door OKRA-sport in samenwerking met de Katholieke Universiteit Leuven.

Vrijwilligers gezocht

Het wandelproject is nog op zoek naar vrijwilligers in Sint-Annaland die elke dinsdagmiddag een groep willen begeleiden tijdens het wandelen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de begeleiding van de groep.

Wandelgroepen in de buurt

Er zijn verschillende wandelgroepen actief in de gemeente Tholen. Voor meer informatie over deze groepen kan men terecht op de website van de gemeente.