Uitnodiging voor Dorpsgesprek Oud-Vossemeer

3 maanden geleden gepubliceerd

Inwoners van Oud-Vossemeer worden door de gemeente aangemoedigd om hun stem te laten horen over de toekomst van hun dorp. Deze week ontvangen alle huishoudens een uitnodiging van de gemeente voor een dorpsgesprek, dat plaatsvindt op 19 maart in Dorpshuis De Vossenkuil.

De Dorpsagenda

Het dorpsgesprek maakt deel uit van een initiatief van de gemeenteraad van Tholen om voor elke kern binnen de gemeente een ‘dorpsagenda’ op te stellen. Deze agenda weerspiegelt de visie van de inwoners op de toekomst van hun dorp. Door deze agenda samen te stellen, hoopt de gemeente beter aan te sluiten bij de bestaande wensen van de inwoners tijdens de planvorming. De eerste dorpsagenda werd eind vorig jaar opgesteld voor Scherpenisse, en nu is Oud-Vossemeer aan de beurt.

Kansen en Uitdagingen

Tijdens het dorpsgesprek kunnen inwoners over diverse onderwerpen hun wensen, ideeën en zorgen delen. Onderwerpen als welzijn, verkeer, de omgeving, groen, woningen, voorzieningen en daaraan gerelateerde zaken kunnen besproken worden. De gemeente is geïnteresseerd in de meningen van de inwoners over de toekomst van hun dorp.

De Mening van de Jeugd

De toekomstvisie van een dorp is niet compleet zonder de mening van de jeugd. Kinderen van OBS Die Heenetrecht, SmdB De Ark en LPS Sint Anthonius hebben door middel van teken- en schrijfopdrachten hun visie op de toekomst van Oud-Vossemeer gedeeld. De resultaten zullen tijdens het dorpsgesprek worden tentoongesteld. Ook zijn oudere jongeren uitgenodigd om online een vragenlijst in te vullen tot 11 maart.

Inwoners van Oud-Vossemeer worden aangemoedigd om deel te nemen aan het dorpsgesprek, om zo hun stem te laten horen en bij te dragen aan de toekomst van hun dorp.