Scholen strijden tegen textielafval in de Textiel Race

3 maanden geleden gepubliceerd

Van 25 maart tot en met 18 april vindt de Textiel Race plaats in de Bevelanden en Tholen. Tijdens deze race leren leerlingen van 10 scholen alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel. Ze nemen het tegen elkaar op om zoveel mogelijk kleding en oud textiel in te zamelen. Het ingezamelde textiel en de kleding worden hergebruikt en gerecycled.

De Prijzen

De school die het meeste inzamelt wint € 500,-. De tweede plaats wint € 200,- en de derde plaats wint € 50. In de gemeente Tholen doen SBO de Geluksvogel in Tholen en Koningin Julianaschool in Sint Philipsland mee.

Ondersteun de scholen

Bent u buurtbewoner van deze scholen, dan kunt u tussen 25 maart en 18 april gemakkelijk en gratis uw textiel thuis laten ophalen. Dit doet u door uw textiel online aan te bieden. Denk bij textiel aan een oude trui, uw sokken, oude gordijnen of een oude handdoek. Hiermee steunt u ook de school in uw buurt als kanshebber op een geldprijs. Als dank voor het online aanmelden zijn er kortingscodes voor verschillende duurzame merken, zoals LABFRESH, SKOT Fashion en Loop.a Life.

Impact op het milieu

Door uw textiel op een juiste manier in te leveren, draagt u bij aan minder milieuschade, minder mensen die onder slechte omstandigheden moeten werken en meer hergebruik van textiel.

Samenwerking

De Textiel Race is een initiatief in samenwerking met het O.L.A.Z. Zeeland. In O.L.A.Z. werken alle 13 Zeeuwse gemeenten en de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) samen op het gebied van de verwerking van huishoudelijk afval. De ZRD zorgt ervoor dat het ingezamelde textiel bij gerenommeerde recyclers terecht komt. Zo komt al het textiel goed terecht en kan het worden hergebruikt of gerecycled.