Politie waarschuwt overlastgevende bezoekers Bergse Heide

Normal aangepastpolitieauto

Politie en gemeentelijke handhavers hebben de afgelopen dagen meerdere keren per dag gecontroleerd op recreatiegebied de Bergse Heide en tientallen bekeuringen uitgeschreven. Zowel overdag als in de (late) avonduren is er sprake van overlast en worden de regels door bezoekers overtreden.

Wijkagent Nick van de Rijt: “We hebben begrip voor de aantrekkingskracht van dit recreatiegebied zeker met de temperaturen van de afgelopen dagen. Maar er gelden regels die wel nageleefd moeten worden. De reden waarom wij als politie daar meerdere keren zijn geweest is omdat deze regels juist niet nageleefd worden. De tijd van waarschuwen is inmiddels voorbij en wij hebben de afgelopen week opgetreden. Hierbij zijn inmiddels tientallen bekeuringen uitgedeeld. Zo is het namelijk verboden om op de Bergse Heide alcohol te nuttigen of om daar na zonsondergang aanwezig te zijn. Wij treffen dagelijks kampvuurtjes en barbecues aan wat kan leiden tot levensgevaarlijke situaties in dit bosrijke gebied. Ook voor deze overtredingen wordt men bekeurd. De hoogte van deze boetes zijn minimaal 100 euro en voor het stoken van vuurtjes zelfs 300 euro. De bezoekers die in de ochtend willen genieten van de Bergse Heide treffen dagelijks een grote ravage aan. Maak je gebruik van de Bergse Heide houd je dan aan de regels !"

Dit artikel verscheen eerst op BergenopzoomActueel.nl

Adverteren op TholenActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op TholenActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Tholen
09:34

18° C

Zwaarbewolkt

1.92 km/h

51%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief