Nieuwe arrestatie in onderzoek naar aanslag op woning in Tholen

3 maanden geleden gepubliceerd

Er is een nieuwe arrestatie verricht in het onderzoek naar de aanslag op een woning aan het Slachtveld in Tholen, die plaatsvond op 27 september 2023. Een 24-jarige man uit Tholen is vandaag aangehouden. Gisteren werden al drie verdachten aangehouden, waaronder een 27-jarige man uit Stavenisse en twee vrouwen uit Tholen van 43 en 45 jaar oud.

Opsporing Verzocht

In de uitzending van Opsporing Verzocht op 10 oktober 2023 werden beelden getoond van een Renault Clio die kort na de explosie wegrees van het Slachtveld. Uit het onderzoek bleek dat de dader(s) mogelijk in deze auto zaten. Het programma besteedde op 19 december 2023 opnieuw aandacht aan de zaak en toonde beelden van de dader die het explosief plaatste. Ook werden twee mensen opgeroepen zich te melden bij de politie die vijf uur voor de explosie langs de later getroffen woning liepen.

Aanhoudingen en verdere onderzoek

De 27-jarige man uit Stavenisse wordt ervan verdacht het explosief te hebben aangestoken. De twee vrouwen uit Tholen worden verdacht van het besturen van de vluchtauto’s, waaronder de in de uitzending van Opsporing Verzocht getoonde Renault Clio.

De 24-jarige man uit Tholen werd vanochtend aangehouden, en zijn woning is doorzocht. Daarbij werden restanten van een hennepkwekerij en lachgascilinders gevonden. De politie is ook een woning in Sluis binnengegaan om een 31-jarige man te arresteren, maar hij werd daar niet aangetroffen. De woning is doorzocht, en de politie is nog op zoek naar deze man. Beide mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de explosie.