Nieuw kruispunt N286 in Tholen opent op 2 maart

4 maanden geleden gepubliceerd

Het nieuwe kruispunt op de N286 in Tholen wordt op zaterdag 2 maart om 6.00 uur geopend voor verkeer. Dit is onderdeel van het project Toekomstig Tholen, waarbij de gemeente Tholen werkt aan de verbetering van de bereikbaarheid van het gebied.

Verbeterde bereikbaarheid

Het nieuwe kruispunt, ter hoogte van de Molenvlietsedijk en de N286, is een van de maatregelen om de bereikbaarheid van Tholen te verbeteren. De verbinding tussen Poortvliet en de Tholensebrug zal ook weer open zijn. Daarnaast wordt het mogelijk om af te slaan richting de Molenvlietsedijk.

Sinds 2 november 2023 is de Molenvlietsedijk, vanaf de rotonde Zoekweg tot en met de kruising met de Mossellaan, al open voor verkeer. Met de aansluiting op de N286 is Tholen nu veiliger en makkelijker bereikbaar voor zowel inwoners als bedrijven.

Werkzaamheden en omleidingen

Op 26 februari startte het bedrijf Heijmans met het asfalteren van het kruispunt, de doorgaande route (N286) en de aansluiting op de Molenvlietsedijk. In de nacht van vrijdag 1 maart op zaterdag 2 maart wordt de tijdelijke bypass afgesloten voor het aanbrengen van de laatste laag asfalt op de aansluitingen op de N286.

Gedurende deze werkzaamheden, die starten vanaf 19.00 uur, worden er omleidingsroutes ingesteld. De werkzaamheden kunnen hoorbaar zijn in de omgeving.

Toekomstige openstellingen

Eind maart gaat de weg richting Welgelegen en de aansluiting van de landbouwroute open. Ook de fietstunnel en verbinding Molenvlietsedijk - Eeweg gaan eind maart open. Het project wordt dan officieel afgerond. De openstelling is echter wel afhankelijk van het weer.

De aansluiting van de Molenvlietsedijk op de N286 wordt op maandag 4 maart officieel geopend.