Drie arrestaties in onderzoek naar aanslag op woning in Tholen

3 maanden geleden gepubliceerd

In het onderzoek naar de aanslag op een woning aan het Slachtveld in Tholen zijn vanmorgen drie verdachten aangehouden. Bij de aanslag op 27 september 2023 raakte een gezinswoning zwaar beschadigd door een explosie. Niemand raakte gewond, maar de schade was aanzienlijk. Dankzij intensief rechercheonderzoek heeft de politie de drie verdachten kunnen aanhouden.

De verdachten

Het gaat om een 27-jarige man uit Stavenisse en twee vrouwen uit Tholen van 43 en 45 jaar oud. De man wordt ervan verdacht het explosief te hebben aangestoken, de vrouwen worden verdacht van het besturen van de vluchtauto’s. Bij de arrestaties zijn ook vijf woningen doorzocht.

De aanslag

Het gezin met twee jonge kinderen werd in de nacht van 27 september 2023 wakker door een hevige explosie. De gevel van de woning raakte ontzet en diverse ramen en het rolluik liepen schade op. De politie startte direct een uitgebreid onderzoek.

Opsporing Verzocht

Het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht besteedde in oktober en december 2023 aandacht aan de zaak. In de uitzendingen werden beelden getoond van een Renault Clio die kort na de explosie wegreed van het Slachtveld. De politie vermoedt dat de daders in deze auto zaten. Ook werden beelden getoond van de dader die het explosief plaatste en werden twee personen opgeroepen zich te melden die kort voor de explosie langs de woning liepen.

Meer aanhoudingen

De politie sluit niet uit dat er in dit onderzoek nog meer aanhoudingen volgen.